Rabarberpaj med jordgubbar och lakrits ca 6-8 port 400 g rabarber
350 g
jordgubbar
2 msk
potatismjöl
1 - 2 msk
lakritspulver, mängden beror på vilket lakritspulver man har då smaken skiljer sig en del mellan olika märken (kan bytas ut mot vaniljpulver eller malen kardemumma)
Förra helgen var det så otroligt härligt sommarväder att jag var tvungen att baka rabarberpaj. Väldigt bra kombination med rabarber, jordgubbar och vit choklad alltså
Smulpaj med rabarber & jordgubbar. Jag fastnar lätt i receptläsning det är beroendeframkallande för mig, iallafall jag hittade rabarber- & jordgubbspajer med cocos, med ingefära, med vit choklad
Rör ihop med övriga ingredienser i en skål. Avsluta med att strö över pinjenötterna. Fyllning300 g rabarber 300 g jordgubbar1 dl outspädd flädersaft1 dl strösocker3 msk potatismjöl/ majsstärkelse2 tsk vaniljsockerSmuldeg 1 dl strösocker 2 dl vetemjöl. Skär rabarbern och jordgubbarna i bitar, ca 2 cm stora. 300 g jordgubbar
Jag googlade efter recept på rabarberpaj, och hittade otippat vad jag sökte på Linda Skugges blogg. Fördelen med att grilla är att man sitter ute och äter
Lättlagad och fantastiskt god rabarberpajmed knäckigt kolatäcke. Jag har gjort pajen glutenfri genom att ersätta vetemjölet i originalreceptet med ris- och potatismjöl
Vispa grädden och servera rabarberpajenmed vispad grädde. Tillsätt smöret och finfördela det till en smulig deg för hand med fingrarna, med en gaffel eller med elvisp
Det lät gott då det var ett täcke över rabarbern med mandelmjöl och smör. Som när jag på Alla hjärtans dag gjorde rabarberpaj i kärleksfulla portionsformar och googlade på recept och hittade ett som "råkade" vara LCHF
Ingredienser Portioner. 6 500 g rabarber 2 dl havregryn 2 dl socker 1 3/4 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 1 krm vaniljsocker 125 g smör 1/2 dl vispgrädde 1/2 dl ljus sirap smör till formen Till servering vaniljglass Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.