Förra helgen var det så otroligt härligt sommarväder att jag var tvungen att baka rabarberpaj. Väldigt bra kombination med rabarber, jordgubbar och vit choklad alltså
Kanske rent utav till en rabarberpaj. Vi fick en litet smakprov redan förra veckan från Caroline (ja det är så hon heter, Ankis jobbkompis och rabarberleverantör) av små späda rosa stänger och dom räckte precis till en smarrig paj tillsammans med ett gäng jordgubbar
Smulpaj med rabarber & jordgubbar. Jag fastnar lätt i receptläsning det är beroendeframkallande för mig, iallafall jag hittade rabarber- & jordgubbspajer med cocos, med ingefära, med vit choklad
Rör ihop med övriga ingredienser i en skål. Avsluta med att strö över pinjenötterna. Fyllning300 g rabarber 300 g jordgubbar1 dl outspädd flädersaft1 dl strösocker3 msk potatismjöl/ majsstärkelse2 tsk vaniljsockerSmuldeg 1 dl strösocker 2 dl vetemjöl. Skär rabarbern och jordgubbarna i bitar, ca 2 cm stora. 300 g jordgubbar
Servera med vispad grädde eller vaniljglass samt färskajordgubbar eller andra bär. Någonstans där mittemellan kan vi väl enas om, med lite kantring åt nyttighetshållet
Garnera medfärska bär och blad precis innan servering. Blanda ingredienserna till pajskalet och tryck i botten och sidorna på en pajform med löstagbara kanter
Blanda jordgubbar och lime ett glas tillsammans med några blad färsk basilika. Här har jag använt hemmagjord flädersaft istället för sockerlag men det går bra med vilket som
Flap jacks medfärskajordgubbar,. Servera som dom är eller med lite vaniljsås. Hade några jordgubbar som sjöng på sista versen så jag passade på att göra en plåt Flap jacks
Servera glassen med extra färskajordgubbar, grädde, chokladlarn eller vad du vill. Helt ljuvlig är den här jordgubbsglassen, som jag tycker du ska passa på att göra medan det fortfarande finns svenska jordgubbar att få tag på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.