Ingredienser Portioner. 4 500 g rabarber i bitar 150 g smör 1 1/2 dl havregryn 1 1/2 dl strösocker 1 1/2 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 1/2 dl ljus sirap 2 msk mjölk 1 krm salt Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken. Kupongen är laddad SvensktSmör, valfri 5
Och eftersom jag har ett minne som en guldfisk så rinner sådana viktiga saker av mig lika fort som smöret på en teflonpanna, så japp det här receptet får ni ta meden nypa salt, det kan vara så att ni får öka på någon av ingredienserna
Blanda alla ingredienser i en bunke och nyp ihop med fingertopparna till en jämn deg. Tillsätt det brynta smöret lite i taget och blanda runt, sist blandar du i ett ägg och äggula i taget och blanda till en fin och slät smet
Om du känner att det är helt onödigt att fylla dig medmassa socker, färgämnen, konsistensgivare och andra konstigheter, så fundera på om du kan hitta andra alternativ som du kan unna dig med gott samvete
Tillbaka till ingångenigen och bad en inkommande kund att ta en korg med sej in till mej, för jag tänkte INTE lägga dem ifrån mej, gå ut genom kassan, hämta en korg och in igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.