Rabarberpaj med brynt smör
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 60 g florsocker (1 dl)
  • 1180 g vetemjöl (3 dl)
  • 1120 g smör
  • 115 g äggula (1)
  • 1150 g mandelmjöl
  • 1150 g råströsocker
  • 160 g vetemjöl (1 dl)
  • 1110 g ägg (2)
  • 145 g äggula (3)
  • 1150 g smör, rumstempererat
  • 12 rabarberstjälkar
  • 145 g strösocker, att strö över
  • 1 Pajdeg60 g florsocker (1 dl) 180 g vetemjöl (3 dl) 120 g smör 15 g äggula (1)
  • 1 Mandelfyllning150 g mandelmjöl 150 g råströsocker 60 g vetemjöl (1 dl) 110 g ägg (2) 45 g äggula (3) 150 g smör, rumstempererat 2 rabarberstjälkar 45 g strösocker, att strö överPajdeg
  • Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla ingredienser i en bunke och nyp ihop med fingertopparna till en jämn deg. Det går även bra att blanda ihop degen i en matberedare. Plasta och låt stå i kylen 20 minuter. Kavla ut degen cirka 3 mm tjock, fodra en rund pajform med löstagbar kant som är 23-24 cm i diameter. Mandelfyllning
  • Sätt ugnen på 180 grader, bryn 50 g smör till en fin gyllenbrun färg för att få fram en nötig och fin smak, ställ åt sidan och låt svalna helt. Blanda mandelmjöl, mjöl, råströsocker och 100 g smör i en matberedare eller förhand. Tillsätt det brynta smöret lite i taget och blanda runt, sist blandar du i ett ägg och äggula i taget och blanda till en fin och slät smet. Fyll formen med mandelfyllningen. Dela rabarber i lagom stora bitar/remsor och lägg ett fint mönster över mandelfyllningen. Strö över lite strösocker och grädda på 175 grader i 45-50 minuter eller tills den fått en fin gyllenbrun färg. Ta ut och låt svalna.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.