Dessa "bröd" innehåller enbart majsgryn, salt och kummin, vilket innebär att alla som har allergier mot mycket, eller allt som finns i "vanligt" bröd kan äta detta helt smärtfritt (om man nu får ont i magen, kliar eller något)
-Åh, gott sa min man om dessa hittepåbaugetter frittfrån mjölk, ägg och gluten. Dessa serverade jag med vispat mjölkfrittt persilje och vitlökssmör som jag kryddat med havssalt och lite vitpeppar
Men personligen äter och lagar jag ofta mat med mycket mejerier så kul att få inspiration av hälsosamma och goda recept utan just mejerier – både för miljön och hälsans skull
Lägg smöret eller kokosoljan i en bunke. 2/3 – 1 dl agavesirap. Skala rabarbern (valfritt, jag gör det inte) och skär i ca 2 cm tjocka bitar. 2/3 – 1 dl agavesirap
Gluten, mjölk, äggfritt -. Banoffeepaj fick de övriga men det finns inget vad jag vet som ersätter kondenserad mjölk som är mjölkfri så jag tänkte om lite där
När du sedan har goa tillbehör till tycker jag att smaken från bovetet försvinner lite. När de har legat framme ett tag så blir de lite krispiga som ett tunnbrödsknäcke och då passar det riktigt bra att göra sig en god äggmacka
Till måndagens styrelsemöte med Astma- och Allergiföreningen hade jag med mig en nybakad banankaka, som var glutenfri, mjölkfri, äggfri och frifrån en massa annat också
Smält det mjölkfria margarinet – häll i risdryck. Jag gjorde dem sedan fria även från mjölk. -) Grundreceptet hittade jag på Annicake som ganska ofta bakar glutenfritt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.