Dessa "bröd" innehåller enbart majsgryn, salt och kummin, vilket innebär att alla som har allergier mot mycket, eller allt som finns i "vanligt" bröd kan äta detta helt smärtfritt (om man nu får ont i magen, kliar eller något)
-Åh, gott sa min man om dessa hittepåbaugetter frittfrån mjölk, ägg och gluten. Dessa serverade jag med vispat mjölkfrittt persilje och vitlökssmör som jag kryddat med havssalt och lite vitpeppar
Men personligen äter och lagar jag ofta mat med mycket mejerier så kul att få inspiration av hälsosamma och goda recept utan just mejerier – både för miljön och hälsans skull
Jag slängde ihop en kaka under eftermiddagen då vi skulle ha middagsgäst denna söndagseftermiddag. Jag tog vad jag hade i skåpen och det var inte mycket måste jag säga
Tja, jag fortsätter väl att baka mig igenom "Julens Söta Saker" men i glutenfri tappning förstås. Börja med att lägga rusinnen i blöt i rommen några timmar, och låt dem sedan rinna av i en sil
Det betyder kött från gräsbetande djur, vildfångad fisk, ägg, rotfrukter och grönsaker, frukt och bär, rena kallpressade oljor, kokosmjölk, samt nötter och frön av alla de slag
Lägg smöret eller kokosoljan i en bunke. 2/3 – 1 dl agavesirap. Skala rabarbern (valfritt, jag gör det inte) och skär i ca 2 cm tjocka bitar. 2/3 – 1 dl agavesirap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.