Rabarbermoussetårta på mandelbotten
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 3 1 röster

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk mjölk
  • 6 gelatinblad
  • 1 l skuren späd rabarber
  • 2 dl strösocker
  • 4 äggulor
  • 2 dl mjölk
  • 1 vaniljstång
  • 4 dl vispgrädde
  • 75 g vit choklad
  • 50 g färska hallon
  • citronmeliss
  • florsocker

Beskrivning

Kommentarer

  • manuela-2

     - 

    20cm form, 14 min ugn, tårtplast ist för folie

  • manuela-2

     - 

    Frys för finare kant, ta av plast när fryst. Kör vitchokladband (se mango ginger fling tårtrecept). Toppa med jordgubbar.

  • manuela-2

     - 

    Kör 200g tempererad vit choklad som band runt om du vill ha hög kant. Mät upp tårtplasten noga innan. Använd helt flat tallrik (inte bara för tårtan utan helt)

  • Visa 2 fler kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.