- Får det lov att vara en liten munsbit till kaffet. 'En liten munsbit' är nämligen precis vad detta lilla minibakverk med smak av mandel, mintchoklad och hallon är
Tid för tillagning. 15-20 min, varav ca 5 min i ugnen. Ugnstemperatur. 175°. Låt frukten rinna av och lägg den sedan på ett eldfast fat med skålen" upp
Vispa vitan hårt med en tredjedel av sockret. Hacka mandeln fint (gärna i matberedare el. liknande). Vänd ner mandeln med resten av strösockret, samt mandelarom och vanillinsocker
Snabba mandelmaränger med smak av citron, 25-30 st75 g hackad mandel2 äggvitor3 dl florsocker1 msk pressad citronSätt ugnen på 125 grader (100 grader för varmluft). Snabba mandelmaränger med smak av citron, 25-30 st
Sätt ugnen på 100°. Finhacka mandeln, gärna i matberedare. Vispa vitorna till ett vitt skum. Tillsätt övriga ingredienser och fortsätt vispa till ett fast skum
Så när Söta Saker har Sommar som tema för maj får mitt bidrag bli den här sommarsmakande efterrätten med rabarber och jordgubbar, och med täcke av mandelmaräng och vit choklad
Denna gången blev det bland annat en Bärtårta med mandelmaräng. Björnbärstårta med mandelmaräng ca 10 bitar. Björnbärstårta med mandelmaräng ca 10 bitar 3 äggulor 1,5 dl strösocker
en mandelmarängbotten, därpå en kaffetryffel, och slutligen en kolakaramellkräm med hasselnöt, som alldeles lagom seg omslöt kaffetryffeln - både smakmässigt, med sin sötma i kontrast till kaffets beska, men också texturmässigt, till den fastare tryffeln
Äpplena bakas under ett mandelmarängtäcke. Till mandelmarängen. Höst = äppeltider – jag blir alltid sugen på att göra äppelpajer och andra äppliga efterrätter så här års
Som förra helgen när jag skulle göra mandelmaränger och istället för att försiktigt röra i mandelmjölet på slutet så hällde jag ner det och vispade på hög effekt med elvispen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.