Så här ger jag er årets första rabarberrecept, Rabarbermazarin. Äntligen rabarber. Nu under påskhelgen så var jag nästan hela ledigheten nere i huset på landet och grejade
1 st citron. 3 dl vetemjöl 3 msk strösocker 125 g smör 2 msk vatten Fyllning. 200 g mandelmassa 100 g smör 1 st citronrivet skal 4 st ägg 1 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 275 g rabarber strimlad Ugn. 5 dl florsocker vatten ca 20 bitar
Äntligen har det varitlitefint väder. Då passade vi på att åka båt och bada i havet. Det fina vädret höll tyvärr intesärskilt länge, så idag blev det lite mer bakning
Smörj en tårtform med lite smör och ”klistra” dit bakplåtspapper. Vill du ha en exotisk tårta med söt och friskfyllning och pampiggarnering ska du prova denna
Sött och syrligti en härligtårtform. och det firar jag med en fräsch och färgglad tårta. Jag spacklade tårtan med swiss maräng smörkräm som jag rivit ner citron skal i
Digestivekexbotten. Krossa kexen i en mixer. Tillsätt socker och smält smör. Häll upp smulorna i formen och tryck till dem lätt med fingrarna eller med baksidan av en sked
Jag har en kompis som älskar Nutella. Nu har hon och hennes familj flyttat till våra kvarter och då ville jag gärna göra en Nutella-tårta för att hälsa dem välkomna till området
Detta fungerar bäst med en färsk, fortfarande "fuktig" tårta. Tårtformen. Ifall man vill ha en rund tårta (som en halverad fotboll) så lägg då plastfoliei en skål med rundad botten (utan kanter där nere) och lägg ner första locket av tårtan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.