Arbeta ihop rumstempererat smör, socker, ägg och mjöl till en deg. Låt vila kallt i 1 timme. Kavla ut degen och ta ut rundlar som är lite större än formarna
Så här ger jag er årets första rabarberrecept, Rabarbermazarin. Äntligen rabarber. Nu under påskhelgen så var jag nästan hela ledigheten nere i huset på landet och grejade
Så gör du egen vaniljvisp – superenkelt Rabarbermazarin Ingredienser Mördeg 100 g smör, rumstempererat 1 dl socker 1 ägg 3 ¾ dl vetemjöl ½ tsk bakpulver Fyllning 250 g rabarber + 1 msk socker 100 g rumstempererat smör 1 dl socker 3 ägg 200 g mandelmassa Gör så här
RabarbermazarinBotten3 dl vetemjöl1/2 dl strösocker100 g rumsvarmt smör2 msk nypressad limeFyllning500 g rabarber, tärnade200 g malda hasselnötter200 g smör1 lime, cestat skal6 ägg1 dl mjöl1 tsk bakpulverGlasyr1 dl florsocker1 msk vattenBlanda samman ingredienserna till botten och kläm ut på en smörad och ströbröad form
Rabarbermazarintårta. Rabarbermazarintårta. Jaha, nu blir det ett recept med rabarber igen då. Men visst är det väl nu de är som allra bäst, så bäst att passa på
1. Arbeta ihop rumstempererat smör, socker, ägg och mjöl till en deg. Låt vila kallt i 1 timme. 2. Kavla ut degen och ta ut rundlar som är lite större än formarna
Pajbotten. Använd en pajform eller en springform som är ca 24 cm i diameter. Skär smöret i kuber och blanda hastigt ihop alla ingredienser till pajdegen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.