Enkel dessert som man bara vill ha mer av och går att förbereda i förväg. Det är raberbersäsong och vad är lättare att slänga ihop än en rabarberkompott med kesella och crumble
Här kommer mitt bonusrecept från gårdagens rabarbersirap. Du kan såklart koka ihop en kompott just till det här med, men det är verkligen en perfekt dessert när man ändå redan gjort det mesta av jobbet
Rabarberkompott. Rensa och skala rabarben. Skär den i ca 1,5 cm bitar och lägg ner den i en kastrull tillsammans med socker, en skvätt vatten samt vaniljstången
300 g rabarber skuren i små bitar. 11 dl strösocker. 1tsk vaniljpasta eller 1 liten vaniljstång. 11-2 tsk potatismjöl kan uteslutasKoka upp rabarber, socker och vanilj i en kastrull
En ljuvlig dessert som är så enkel att göra. Mascarpone är en italiensk färskost och den får efterätten att kännas fräsch och bryter bra av mot rabarberkompotten
Somrigare än så här blir det knappast. Krämig rabarberkompott med smak av vanilj, kola och jordgubb. Chiafröna gör krämen lite fastare i konsistensen samtidigt som den blir lite matigare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.