10 bitar
portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras. Sätt ugnen på 175°C. Smörj eller spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smält smöret i en kastrull, ta av från plattan. Bryt chokladen i bitar och lägg ner dem i smöret och låt dem smälta under omrörning. Blanda i socker och salt. Rör ner ett ägg i taget i smör- och chokladblandningen. Mortla kardemumman, vänd ner den och mjölet i smeten. Häll den i formen. Skär rabarbern i bitar och blanda med potatismjölet och strö över kakan. Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 minuter Lossa runt kakans kant med en kniv medan den fortfarande är varm. Låt kakan svalna i formen på ett galler. Låt kakan bli ordentligt kall innan den serveras. Till garnering: Pudra eventuellt över florsocker innan servering. För alla Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
10 bitar 100 g smör 100 g vitchoklad 2 dl strösocker 1 krm salt 2 ägg 1/2 tsk hela kardemummakärnor 2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g) 200 g rabarber 1/2 msk potatismjöl Till garnering ev florsocker Lägg till i inköpslistan
Så fräsch kombination med hallon, vitchoklad, citrus ochkardemumma. Lägg några hallon i botten på ett glas, klicka i chokladmoussenoch toppa med hallon och kanske lite nötter
Så här kommer ett recept på helt fantastiskt goda saffranssnurror medvitchokladochkardemumma. Smält den vitachokladen i vattenbad och rör ihop med smöret
) Receptet kommer från Linneas skafferi och det som skiljer den från en vanlig smulpaj är ett lager av vitchoklad som blir så otroligt gott tillsammans med hallonen samt att det finns en liten, liten touch av kardemumma i fyllningen
Den här muffinsen (och dess kompisar som är uppätna redan) är nog de godaste muffinsarna jag bakat (möjligtvis oavgjort meddubbelchokladmuffinsenmed mockaglasyr)
Vid serveringen, varva plommon med ströbröd och ljummen vitchokladsås. Stek ströbröd och mandelflarn tills de får en gyllene färg, smaksätt medkardemumma
Varm chokladmed skumtomtar ochvitchoklad. I medchokladoch skumtomtar, värm och så är det färdigt. Vill du lyxa till det extra mycket kan du toppa medchokladsås, kolasås, polkasås eller något annat smarrigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.