Vispa äggvitor och tillsätt lite socker i taget när äggvitorna börjar bli fluffiga. En liten extra twist på den klassiska rabarberpajen, med ett krämigt täcke av maräng på toppen
eller med en klick vaniljvisp >>____________________________________. Medan kakan gräddas gör du steg 2, se nedan. Koka grädde, socker, smör på medelvärme i ca 15 min
Ska testa det där med att lägga sig i tid efter den här sommarsemestern. Den här koladrömmen har figurerat överallt på sociala medier men jag har inte känt något större sug att göra den då den är som en banoffepaj vilket jag inte är så förtjust i
I morgon är det mors dag och den ska vi naturligtvis fira med god mat och gott fika. Receptet på denna lite annorlunda rabarberkaka, smaksatt med smaskigheter som vanilj, kanel och kardemumma, kommer ursprungligen från boken 'Konditorns bästa' av Signe Maria Bengtsson
10 bitar 100 g smör 100 g vitchoklad 2 dl strösocker 1 krm salt 2 ägg 1/2 tsk hela kardemummakärnor 2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g) 200 g rabarber 1/2 msk potatismjöl Till garnering ev florsocker Lägg till i inköpslistan
Nu har jag även provat rabarberkaka medvitchoklad, du hittar receptet nedan Jag kan inte riktigt bestämma vilken jag gillade bäst men jag kommer definitivt baka om båda Om jag måååste välja, väljer jag nog den andra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.