Ibland tycker jag det är svårt att veta vad man ska göra med all rabarber – för vi får MYCKET – speciellt som maken är sådär förtjust i det, men den här kakan var en superbra sak att använda den till
Tillsätt smör och mjölet som blandats med bakpulver. Lands receptbank – här är alla våra receptmed rabarber Rabarber- och marängkaka Ingredienser (8-10 bitar) 150 g smör 2 äggulor 1 ägg 1 dl strösocker 2 ½ dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 3 dl skivad rabarber 1 tsk kanel Maräng. Smörj och bröa en form med löstagbar kant som mäter 24 centimeter i diameter. Recept Håkan Larsson 8-10 bitar
Använd gärna elvisp med vispar som du kan använda genom hela receptet. (Tänk på att inte blanda eller köra längre tid med elvispen än att det är blandat
Tillsätt äggulorna och mjölet blandat med bakpulvret. Rör ner mjölken och bred ut smeten i en smord och bröad (med havrekli) långpanna, 30 x 40 cm stor
Och det är fantastiskt gott, men nu stötte jag på ett recept som jag har förändrat lite. Blanda mjölsorterna med bakpulver och vispa ner det i äggulesmeten
Sätt på ugnen på 175 grader. Skölj och skär rabarbern i bitar. Smörj och bröa en långpanna. Vispa samman ägg och socker, rör ner det smälta smöret samt vetemjölet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.