Som extra twist toppas rabarberkakanmed kolasås. När det vankas kalas är det perfekt att baka ilångpanna, och nu när rabarbern är som spädast, tunnast och godast vore det ju dumt att inte baka en rabarberkakatillmin födelsedag
Börja med att lägga inbakmargarineti frysen, skär sedan rabarberba ifinatärningar. Häll smeten i en smord och bröad långpanna och fördela rabarberna däröver
Pensla med ägg och strö över pärlsocker eller när kakan är färdigringla över florsocker. Dela degen i två delar, den första kavlas ut till en rektangulär kaka som läggs på ett bakplåtspapper ilångpannan
Ovanpå rabarberkakanligger ett täcke av len kardemummamaräng. Utomhus råder en stilla, varm och alldeles underbar vårkväll och här sitter jag mätt och belåten efter att ha spenderat de senaste dagarna hos mina föräldrar sysslandes med ett idogt bakande
(Socker, potatismjöl och kanelen blandas med rabarbern). I dag har jag bakat rabarberkaka & frallor. Häll smeten i en smord långpanna och strö ut rabarberblandningen
Jag fortsätter att testa rabarberrecept och i dag blev det en rabarberkakamedmandelmassa. Dela rabarberna icentimeterstoraskivor, blanda medpotatismjöl
Saftigrabarberkaka. Blanda torra ingredienser. Strö skivade rabarber (mängd beroende på hur hög halt oxalsyra, använder sorten 'Elmblitz' som har låg halt) jämnt fördelat över smeten
Jag ökade på receptet för att kunna göra den ilångpanna, samt tillsattevaniljsocker och kanel. Inspirationentill den här rabarberkakanhittade jag hos Juliaspyssligheter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.