Jag fortsätter att testa rabarberrecept och i dag blev det en rabarberkakamedmandelmassa. Dela rabarberna i centimeterstora skivor, blanda med potatismjöl
Inspirationen till den här rabarberkakan hittade jag hos Julias pyssligheter. Bland det bästa med sommaren är att kunna laga, baka, sylta och safta av det som naturen ger
Säsongens första rabarberkaka smakade precis lika gott som den ser ut på bilden. Smält smöret, rör i mjölken och malen kardemumma och blanda det med äggsmeten
Sätt på ugnen på 175 grader. Skölj och skär rabarbern i bitar. Smörj och bröa en långpanna. Vispa samman ägg och socker, rör ner det smälta smöret samt vetemjölet
Rabarberkaka. Gjorde en kaka med smak av rabarber igår, som fick stå till sig till idag. Till kakan gjorde jag en philadelphiakräm, med smak av rabarber även den
Jag river alltid mandelmassan och blandar den med lite grädde. Jag blandade bara ihop allt med en elvisp, men man kan köra i mixer om man vill ha den lite fastare och mindre kornig
Som extra twist toppas rabarberkakanmed kolasås. När det vankas kalas är det perfekt att baka i långpanna, och nu när rabarbern är som spädast, tunnast och godast vore det ju dumt att inte baka en rabarberkaka till min födelsedag
Blanda rabarbern med socker maizena majsstärkelse. Förra helgen så provade jag ett nytt recept på rabarberkaka och den var så himla god så nu tänkte jag ni skulle få receptet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.