Rabarberkakamedkardemummamaräng. Ovanpå rabarberkakan ligger ett täcke av len kardemummamaräng. Utomhus råder en stilla, varm och alldeles underbar vårkväll och här sitter jag mätt och belåten efter att ha spenderat de senaste dagarna hos mina föräldrar sysslandes med ett idogt bakande
Fick mer än godkänt av kollegorna och kan varmt rekommenderas nu när rabarberna växer, så man knappt vet vad man ska göra av allt Har ni också detta problem, eller sitter ni kanske inne på en massa perfekta tips vad jag ska göra med dem
Första receptet jag provar en är god rabarberkakamedkardemummamaräng. Under hösten fick jag följa med en vän till en snabbgross och där hittade jag till min glädje fryst rabarber i storpack
Sätt på ugnen på 175 grader. Skölj och skär rabarbern i bitar. Smörj och bröa en långpanna. Vispa samman ägg och socker, rör ner det smälta smöret samt vetemjölet
Rabarberkaka. Gjorde en kaka med smak av rabarber igår, som fick stå till sig till idag. Till kakan gjorde jag en philadelphiakräm, med smak av rabarber även den
Som extra twist toppas rabarberkakanmed kolasås. När det vankas kalas är det perfekt att baka i långpanna, och nu när rabarbern är som spädast, tunnast och godast vore det ju dumt att inte baka en rabarberkaka till min födelsedag
Servera med vaniljvisp eller grädde till. Vispa ägg och socker poröst. Smält margarin. Häll i mjöl vaniljsocker och bakpulver, och sist smöret/margarinet i smeten
Blanda rabarbern med socker maizena majsstärkelse. Förra helgen så provade jag ett nytt recept på rabarberkaka och den var så himla god så nu tänkte jag ni skulle få receptet
Det som jag älskar med vår och sommarsäsongen är att råvarorna är så färgsprakande. ) bakades det en riktigt saftig och god rabarberkaka i långpanna hemma i mitt kök
Denna kaka är super god, saftig inuti och frasig på ytan, perfekt i solen med en kopp kaffe. Låt svalna, skiva i bitar och njut med lite lätt vispad grädde eller bara som den är
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.