De varmrökta fläsket som puttrar i balsamvinägern blir sötsyrligtoch karamelliserat och tillsammans med tomaternas syra och parmesanostens fylliga smak så har vi helt enkelt en fem-itta
110 g smör, normalsaltat 200 g vetemjöl [3,3 dl] 10 g strösocker [0,75 msk] salt 10 g äppelcidervinäger [eller 2 tsk citronsaft] 16 g grädde, 40% [1 msk] 20 g vatten, iskallt [4 tsk]
Sött, syrligtoch krispigt. Blanda i lemon curd i grädden så får den en härligt syrlig smak. Marängbottnar kan man alltid förbereda dagen innan och finns det ingen tid att göra lemon curd eller tårtbottnar så köp det helt enkelt
Vanligtvis är jag inte så förtjust i söta marmelader osv men den här kombinationen blev riktigt bra, plommonens syrlighet balanserades fint av kanelen och vaniljen, utan att bli “för mycket”
Häromdagen hjälptes Lilla I och jag åt att skörda de allra första krusbären för i år, och de hamnade i en lättgjord och god fika- eller efterrättskaka som är både glutenfri och mjölkfri
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.