Cheesecake iglas. Denna dessert går snabbt att slänga ihop. Krossa digestivekexi botten på finaglas, varva rabarberkompott och cheescakekräm, avsluta med digestivesmulor och dekorera med bär
eventuellt färska, ätliga blommor som violer eller penséer. 200 g digestivekex. 6 blad gelatin. 300 g rabarber (cirka). 6 dl (600 g) crème fraiche. 200 g naturell färskost, till exempel Philadelphiaost
Lägg halva bärröran i botten av ett glas, halva jordnötsröran, halva bärröran, halva jordnötsröran och avsluta med några (rostade) frön eller nötter (kommer snart ett inlägg om hur man torrostar sina egna frön/nötter)
Mixa kex och mandel i en matberedare. Fyllning. Vispaihop mascarponeost, crème fraiche, ägg, socker och vaniljsockertill en slät smet och häll i formen
Rabarbercheesecake (Receptet kommer från LeilaLindholm). Koka rabarber och strösocker med den urskrapade vaniljstången (det behövs inget vatten eftersom rabarbern innehåller så mycket vatten)
Kategori. Innan dess bakade jag en helt fantastiskt god cheesecake. Jag hade aldrig gjort sån här cheesecakevariant förr utan bara sån där frusen, men det var ju superenkelt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.