Vill man så kan man smaksätta pajen med lite kanel över rabarbern innan man lägger på smuldegen. Skalade och tärnade rabarber som täcker pajformen gott och väl
Somrig smulpajmedrabarber och jordgubbar, underbar att servera med glass eller vaniljsås. Skiva rabarberna i tunna skivor, dela jordgubbarna i mellanstora bitar
Men en av de saker jag lagat i jobbsammanhang är i alla fall den här fantastiskt trevliga rabarberdesserten, och den vill jag verkligen dela med mig av
Ska göra pajfyllningspåsar medrabarber och jordgubbar, att lägga i frysen. Jag fick rabarber av en jobbarkompis och så hade jag färska jordgubbar, så de fick samsas i pajen
Det som är kruxet med den här pajen är att jag gojsar till rabarberna innan de läggs i formen. Nu ska du få det absolut bästa och godaste receptet på glutenfri rabarberpaj
Fördela detta över rabarberblandningen. Ät med grädde/glass/vaniljsås. Jag brukar "höfta till det" lite med ingredienserna och gärna byta ut en del av sockret till grövre socker, som råsocker
Rejält med vanilj. Servera ljummen med kokosgrädde smaksatt med vanilj. Rejält med vanilj. 500 g bär eller 6 stjälkar rabarber sötade med kokossocker bären behöver ingen sötning tycker jag men det är en smaksak. (har du rabarber sänk till 175 grader och kör 30 min så de blir mjuka)
Fördela det över rabarbern och rör om lite. rabarber. Ansa den späda rabarbern och skär den i ca 1-2 cm stora bitar. Strö smuldegen över rabarbern och grädda mitt i ugnen ca 25 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.