Ingredienser Portioner. 4 500 g risgrynsgröt (färdigköpt) 1 ägg 1 msk socker 1/2 tsk finrivet citronskal (eventuellt) Till servering hallonsylt eller saftsås till servering Lägg till i inköpslistan
Låt krämen tjockna och häll sedan upp den i en skål och låt den svalna. Koka ca 500-600g rabarber och jordgubbar tillsammans med 5dl vatten och 1,5-2dl socker och en frön från en halv vaniljstång
Har som sagt blivit en del rabarber i år och då jag lessnat lite på både paj och saft så ville jag testa något nytt och sprang då på detta recept och bestämde mig för att testa
Detta leder i sin tur till en ständig beslutsångest när jag väl ska baka och måste välja. Till min namnsdag testade jag kombinationen rabarber och kardemumma, mycket lyckat
I helgen bakade vi något av det godaste och somrigaste som finns, rabarber och jordgubbspaj. Selma och Jimmy plockade rabarber, jag gjorde fyllningen med Colin i bärsele och sedan fixade Jimmy och Selma själva degen också
Och igår bjöds det på den här pajen härhemma. Om du inte provat att ha jordgubbe och rabarber i samma recept så är det dags nu, få smaker "gifter sej" så bra som dom
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.