Rabarber- och halloncheesecak
e med drömkross
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 3 2 röster

Ingredienser

  • 450 g rabarber
  • 1200 g frysta hallon
  • 13 dl strösocker
  • 13 dl vatten
  • 10,5 msk citronzest
  • 13 msk potatismjöl
  • 13,5 msk vatten
  • 1 ev röd hushållsfärg
  • 1250 g färskost
  • 11,5 dl florsocker
  • 11 tsk bourbon vaniljsocker
  • 14 dl vispgrädde
  • 115-20 drömmar
  • 1 citronmeliss
  • 1 frysta hallon
  • 1 Rabarber- och hallonkräm450 g rabarber 200 g frysta hallon 3 dl strösocker 3 dl vatten 0,5 msk citronzest 3 msk potatismjöl 3,5 msk vatten ev röd hushållsfärg
  • 1 Cheesecakecrème250 g färskost 1,5 dl florsocker 1 tsk bourbon vaniljsocker 4 dl vispgrädde
  • 1 Övrigt15-20 drömmar citronmeliss frysta hallonSkär rabarbern i bitar. Lägg rabarber och hallon i en kastrull ihop med strösocker, vatten och citronzest. Låt koka i ca 10 minuter tills rabarbern är mjuk. Blanda ihop potatismjöl och vatten, dra bort kastrullen från plattan och häll redningen försiktigt i rabarberkrämen. Blanda väl och låt puttra i nån minut till på spisen. Jag hade i några droppar röd hushållsfärg för en finare presentation men det kan uteslutas. Låt svalna helt i kylen. Vispa ihop färskost, florsocker och vaniljsocker (vispa försiktigt så inte florsockret hamnar överallt). Häll i grädde och vispa till en fluffig konsistens. Häll över crèmen i en spritspåse. Krossa drömkakorna med händerna. Varva rabarber- och hallonkräm, cheesecakecrème och drömkross i ett glas. Garnera med citronmeliss och några frysta hallon.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.