Rensa och skölj bären, lägg dem i en gryta och slå på vattnet och låt dem sjuda i 2-3 minuter. Tillsätt socker, lite i taget och låt sjuda i ytterligare 15 minuter
Rönnbärssylt. 4 oktober 2015, 20. 34. Faktiskt första gången vi provar att göra något av dessa superbär. Det finns ju gott om dem i träden nu på hösten, så passa på
Gryta med Pulled Jackfruit, rotfruktsris och rönnbärssylt. 4 oktober 2015, 21. 54. Pulled Pork var ju väldigt hett ett tag, men som vegetarian är ju inte det något alternativ, såå roligt då att någon kom på att man kunde göra Fooled Pork, av den fantastiska frukten Jackfrukt
Blötlägg lergrytan i 15 minuter (10 timmar om det är första gången du använder den). Gnid in köttet ned kryddorna och lägg sedan ner den i den blötlagda lergrytan
Blötlägg lergrytan i 15 minuter (10 timmar om det är första gången du använder den) Gnid in köttet ned kryddorna och lägg sedan ner den i den blötlagda lergrytan
This post "Rönnbär från min "vilda" trädgård" was originally uploaded by Tyra Hallsénius Lindhe in the blog KÖKSTRÄDGÅRDEN -The Kitchen Garden - Le Jardin Potager - Der Küchengarten - La Huerta - Oгород #rönnbär #forestgarden #permaculture #foodforfree #rowan #superfood
"Högt hänger de och sura är de. " heter det, men det här citatet från berättelsen om Räven och druvorna, i Esops fabler, från den grekiska antiken, handlar alltså inte om rönnbär, likaväl har citatet blivit ett ordspråk som på svenska och även norska handlar om frukterna på rönnen, Sorbus aucuparia
Rensa bären och skölj dem väl. Frys dem några timmar om de inte varit frostbitna. Lägg rönnbären tillsammans med socker och vatten i en stor kastrull och koka ihop i ca 10 minuter på medelvärme
Får samma pikant beska smak som rönnbärsgelé men är betydligt enklare att göra. Vildväxande rönnbär måste vara frostbitna, för att bli mindre kärva i smaken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.