This post "Rönnbär från min "vilda" trädgård" was originally uploaded by Tyra Hallsénius Lindhe in the blog KÖKSTRÄDGÅRDEN -The Kitchen Garden - Le Jardin Potager - Der Küchengarten - La Huerta - Oгород #rönnbär #forestgarden #permaculture #foodforfree #rowan #superfood
Här kommer en favorit, gulaschgryta på älg med mycket smak av rönnbär, timjan och älg. Både rönnbär och kummin är kryddor som jag tycker att vi skall använda mycket mer av
Jag plockade rönnbären efter två frostnätter. 1 liter rönnbär (eller något mindre)0,5 l vatten2 urkärnade äpplen, skalade och i bitar0,5 kg syltsocker (eller efter smak)Koka rönnbär och äppelbitar i vattnet, ca 10 min eller tills bären och frukten kokat sönder. /Boel 1 liter rönnbär
Rönnbärsgelé. Plocka mogna rönnbär. Lägg två liter rönnbär och ett syrligt äpple i klyftor i en kastrull och låt koka i 5 dl vatten under 30 minuter. 2 liter rönnbär
Strössla på torkade rönnbär och bipollen som dekoration, alternativt torkade ätbara blommor. Har ni följt denna blogg vet ni säkert att vi försöker hålla bort det vita sockret
Skär upp din stek i cirka 5 mm tunna skivor och servera med kokt potatis, syltlök, gelé på svarta vinbär, rönnbär eller portvin (eller någon annan gelé) och pressgurka
2 tsk viltkrydda av valfritt slag - min innehöll rosmarin, rönnbär, lagerblad, svamp, lök, persilja och peppar och kommer från Hemmagastronomi i Luleå. 2 tsk viltkrydda av valfritt slag - min innehöll rosmarin, rönnbär, lagerblad, svamp, lök, persilja och peppar och kommer från Hemmagastronomi i Luleå
Skär upp steken i cirka 5 mm tunna skivor och servera med kokt potatis eller potatisgratäng, syltlök,gelé på svarta vinbär, rönnbär eller portvin (eller någon annan gelé) och pressgurka
rönnbär. rönnbär. Hagel, hagel och så lite mer hagel, det är vad vi har fått känna på här nere i eftermiddag, inget kul alls faktiskt att ta sin motionspromenad i
Vi har ju så fantastiskt fina lingon, tranbär, nypon, blåbär, hallon, jordgubbar, aronia, slånbär, körsbär, havtorn, hjortron, krusbär, kråkbär och rönnbär att fylla förråden med varje sommar/höst
Rönnbären plockas efter första frostnätterna eller läggs några dagar i frysen. 2 dl rönnbär. Häll brännvinet över bären i en större flaska och låt det stå i rumstemperatur ca 3-4 dagar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.