Majonnäs. Börja med majonnäsen. Jag brukar göra majonnäsen i matberedare, det är så mycket enklare. Ta det lugnt i början, annars kan majonnäsen skära sig
Här serverar jag den kokt med krispiga chorizobitar (inte för stark dock, så att den överröstar svartroten för mycket) och hemmavispad majonnäs med rökt paprikapulver i
Röktmajonnäs. Lyft inte stavmixern förrän majonnäsen är klar. Servera tunnbröden med skivat kött, röktmajonnäs, inlagda rödbetor och blomsterkrasse eller sallad
Rökt vildsvinskorv 2 stycken korvar. / Anki och Håkan Rökt vildsvinskorv 2 stycken korvar. Då var det dags för den där utlovade rapporten från herr Mårtenssons senaste stoppning i korvstugan när en ny smakidé skulle testas
Sedan jag var på korvevenemanget på Smaklust har jag varit vansinnigt sugen på att göra korv. Och så köpte jag boken Charcuterie och vill testa ungefär alla recept som finns i den, så gårdagen ägnades självklart åt korvtillverkning med recept från ovan nämnda bok
600 g rökt lax. 1600 g rökt lax 1 dl cremé fraiche 100 g handskalade räkor 2 kokta ägg dill 50 g tubkaviar 50 g rödlök 400 g kokt färskpotatis 50 g spenat 16 cocktailtomater 30 g sockerärtor 50 g grön sparris 30 g skivade morrötterUtöröra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.