Smaka av med salt och peppar. 6 skiva kalkonbröst. Ansa blomkålshuvudet och dela det i buketter. Koka dem i lättsaltat vatten tills de är nätt och jämnt mjuka
toppa med dill och förslut skapelsen med locket som du också brer lite färskost på. Vafför är den svenska köpta varianten så otroligt smaklös jämfört med äkta vara
Det stod en slatt överbliven glögg i skafferiet och tog plats och istället för att hälla ut det i vasken så hällde vi det i korvsmeten med ett väldigt lyckat resultat
Att passa på att göra färskostmedan ramslöken står i backen är ett måste för mig. Det man gör är att värma upp filmjölken och gräddfilen i en kastrull tillsammans med en nypa salt/valfri krydda och därefter sila den genom en silduk, en halvgles bomullsväv i ett durkslag fungerar utmärkt
Rökt och pepparrot harmonierar fint med varann. Hjärtat är en väldigt mör och god bit på renen, det här rökta köpte jag på Jamtli’s Julmarknad av Fjällgrens Vilt i Mittådalen
Nu blev det påfyllning av rekvisitan, med två mycket fina, små fat. Tryck ner fyllningen ordentligt. Skär ett djupt snitt längs med hela kalkonbrösten och fyll med de stekta äpplena
Och så köpte jag boken Charcuterie och vill testa ungefär alla recept som finns i den, så gårdagen ägnades självklart åt korvtillverkning med recept från ovan nämnda bok
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.