1 svartpepparBörja
med att göra degen: Smula jästen i en bunke. Slå på det fingervarma vattnet och rör om. Rör i salt och olja. Tillsätt mjölet lite i taget tills du har en bra deg som du kan knåda. Knåda någon minut och låt jäsa under bakduk i ca 40 min. Sätt ugnen på 250 grader. Skär morötterna i tunna skivor. Blanda morötter, kikärtor, rökt paprikapulver och olja. Skala och pressa vitlöken, blanda ner i créme fraichen. När pizzadegen jäst klart: Kavla ut degen på ett bakplåtspapper och bred ut vitlökskrämen över pizzabotten. Lägg på morot- och kikärtsblandningen och riv över ost. Grädda i mitten av ugnen tills pizzan fått en fin yta, ca 10 min. Toppa med lite svartpeppar.
En rökig variant av marinad, supergod till framförallt nötkött. Fler recept finns i kategorin ”matrecept och tips” som du hittar under min presentationsbild lite längre ned i vänster sidokolumn
Chili con carne är en älskad kryddstark klassiker som värmer gott när vintern rasar utanför dörren. En lite extra twist blir det på böngrytan om man tillsätter en smula chipotle… den torkade rökta jalapenon får anrättningen att smaka som om den vore tillagad över en öppen eld
Idag har jag lagat en bearnaisesås för första gången. Först fick jag den bra, men sedan fick jag för mig att värma på den igen och då skar den sig rejält
Jag gillar att en bbq-sås är mustig och smakrik och gärna har lite rökiga toner. I denna såsen använder jag mig utav torkad chipotle som är en torkad rökt chili ofta en jalapeno som ger en god rökig het smak till min bbq-sås, vill man göra såsen ännu rökigare så kan man även tillsätta en skvätt hickory liquid smoke som är ett naturligt rökrom som framställts genom att äkta rök (från hickoryträ) fångas upp i en vätska
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.