120-130 grader
vilket tycktes fungera väldigt bra ändå. Fisken fick nu ligga och dra åt sig röken som bildades av flisorna i ca: 40-50 minuter medan foliebomben med potatis, rödlök, vitlök, smör, salt och peppar låg i ugnen och gottade till sig ungefär lika lång tid på 200 grader Recept för potatis, ca: 4 pers 8 medelstora potatisar skurna i
2 cm
tärningar
1 stor
röd lök, grovt skuren
3-4 klyftor
vitlök, krossade med handen (behöver inte skalas)
4-6 msk
smör
Salt
Potatis
2 dl
lätt-creme fraiche
1 st
charlottenlök, finhackad alá Daniel
1 liten
knippa färsk dill
1/2 liten
citron
2-3 tsk
Dijonsenap
1 burk
ishavsrom a´75 g Grillen ringde och meddelade att fisken började bli klar i sin hetta och rök och denna hämtades in till salongen för avnjutning. Foliepaketet med dess innehåll öppnades och alla dofter gav gastronomiska örfilar till förrätt.
Nu fick jag kombinera dem med en härligt, somrig rökt makrill och en god romsås. Hade liteprimörer över sedan tidigarei veckan, och det är jag knappast ledsen över
Vi har tidigare frestat er med helgrilladmakrill med färsk koriander- och chilidressing. Att tillagafisk på grillen är verkligen jättegott, så enkelt och det är riktig sommarmat
Plocka ned makrillfilénimindrebitar och rensa från skinn och ben. Rabarberfestivaleni Sörmland startade med buller och bång på torget iMariefredi lördags
Skala och finriv rödbetorna. Blanda med riven pepparrot och yoghurt till önskad konsistens. Servera fisken med tzatzikin, kokt potatis och sallad eller på knäckebröd
Gör så här Filéamakrillarna. Värm bladspenaten och lägg runt om fisken. 600 g rökt makrill. 3 dl Kelda® mildcitronsås. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g rökt makrill 250 g fryst bladspenat 3 dl Kelda® mildcitronsås
8 knäckebröd (Små runda eller brutna portionsbitar av en större rundel) 100 g lagrad ost (ex västerbottensost) 0,5-1 tsk hel kummin 8 ägg salt 1 dl crème fraîche rapsolja, tillstekning 250 g rökt fisk (ex böckling eller makrill) 1 knipplök (eller gräslök) flingsalt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.