Den som väntar på något gott. Efter 2 dygn i rödvinsmarinaden blev det en underbart god stek. 1,5 kg fransyska eller rostbiff1/2 flaska rödvinnågra lagerblad4 krossade vitlöksklyftornågra kvistar rosmarinsalt pepparPutsa köttet fri från hinnor och lägg ner det i påsen med marinaden
Jag vet inte hur det är med er, men för egen del förknippar jag fläskkarré främst med två rätter. Den första är någon sorts barndomsminne av plommonspäckad karré med äppelmos
Sätt ugnen på 225°. Halvera potatisarna. Skär ett litet snitt i tio halvor och stick ner lagerblad. Ställ potatisen i grovt salt i en ugnssäker form och pensla med smör-&rapsolja
Sätt ugnen på grill och 225º. Skär lövbiffen i strimlor och trä dem på 4 spett. Såsen. Lägg ingredienserna i en kastrull och värm på medelvärme tills jordnötssmöret smält
Första gången jag prövade att göra dessa underbara potatisar så har misslyckade jag totalt. Jag använde mig då av förstora potatisar, hade de i ugnen för kort tid och misslyckades med ströbrödet
Det här receptet har jag fått av en annan sillfantast. Ted Karlberg är en entusiast för att bevara sillen som en del av vår kultur och har bland annat skrivit boken "Sill, ett litet inlägg om inläggningar"
Recept. Michael Hoffman. fre, 2012-11-30 06. 00. (2). Lammet. Börja med att marinera lammet, detta kan med fördel göras dagen innan, om inte så bör det marinera i minst 2 timmar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.