Supergott! Snåla ej med saltet. Använd termometer när du steker, vänd efter halva. Ös på mer vin om det torkar ut allt i pannan. Kan ha lite rödvinssky (överbliven marinad) under kalkonskivorna vid servering så de inte torkar ut. Perfekt festmat!
4 Tomatsås 1 gul lök 3 vitlöksklyftor 2 msk olivolja 500 g passerade tomater 1 tsk strösocker salt och svartpeppar 4 port pasta, gärna spaghetti Frikadeller 1/2 dl vatten 2 msk ströbröd 1 citron 1/2 kruka timjan ca 420 g blandfärs 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 ägg Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Ingredienser Citrusrostad kalkonbröstfilé ca 450 g kalkonbröstfilé 1 st citron, finrivet skal. Ingredienser Citrusrostad kalkonbröstfilé ca 450 g kalkonbröstfilé 1 st citron, finrivet skal
Stoppa fyllningen inuti kalkonen och bind ihop lårbenen. Gnid in kalkonen med den andra citronhalvan. Blanda smöret med kryddor och soja och pensla kalkonen runt om
Ingredienser Citrusrostad kalkon 1 st hel kalkon, tinad eller färsk ca 4 kg 150 g smör 4 st citroner, saft & skal 2 st lime, saft & skal 1 dl japansk soja 50 g fryst, hackad ingefära salt & svartpeppar Rostade primörer 500 g delikatesspotatis 500 g morötter 500 g palsternacka 1 knippe rödlök 2 st vitlök olivolja salt & svartpeppar Sås 280 g gräddädelost 5 dl crème fraiche 2 msk kycklingfond 2 dl vatten salt & peppar Tillbehör 2 knippe sparris 1 msk smör
Ingredienser Hel kalkon 1 st hel kalkon ca 4kg, färsk eller tinad 1 st gul lök, hackad 3 st vitlöksklyftor, hackade 2 msk olivolja ½ st selleri 100 g kalkonbacon 50 g pinjenötter 3 msk basilika, hackad 3 msk bladpersilja, hackad 5 st skivor vitt bröd olivolja 3 dl äppelcider 1 st citron 1 st apelsin salt & peppar Tillbehör 1,5 kg små potatisar ½ dl olivolja 1 kg brysselkål 5 dl vispgrädde till sås
Ingredienser Kalkonfilé ca 800 g kalkonbröstfilé 1 knippe timjan 1 knippe persilja 1 st saften från en citron 1 st vitlöksklyfta, pressad ½ dl rapsolja salt & peppar Rotselleripuré 300 g rotselleri 3 dl gräddmjölk 50 g smör Krossad potatis 800 g amandinepotatis 2 st schalottenlökar 75 g smör 2 msk vitvinsvinäger Inkokt kalkonbacon 2 dl balsamvinäger 1 dl socker 200 g kalkonbacon Kantarellsky 3 dl rödvin 3 msk torkade kantareller 4 dl buljong, t. kalkon Till servering 200 g smörstekta kantareller 1 st svenskt äpple krasse picklad rödlök
Ingredienser 450 g kalkonfärs 150 g kalkonbacon, strimlad 2 msk olivolja 1 st stor gul lök, finhackad 2 st vitlöksklyftor, finhackade 1 st stor morot, hackad 1 burk konserverade körsbärstomater 2 msk tomatpuré 1,5 dl rödvin 1,5 dl hönsbuljong 1 kruka färsk basilika salt svartpeppar Till servering
Ingredienser Pajdeg 200 g grahamsmjöl 125 g smör 2 msk kallt vatten Fyllning 1 st purjolök, strimlad 200 g champinjoner, färska, skivade 150 g bladspenat, färsk 150 g kalkonbacon, strimlat 150 g Västerbottenost, riven 2 dl crème fraiche 2 st ägg 1 tsk svartpeppar 0,5 tsk persilade smör till stekning
Ingredienser Tunnskivad kalkonfilé 250 g torkade aprikoser 2 st schalottenlökar ca 800 g tunnskivad kalkonfilé salt & peppar Rostade jordärtskockor 600 g jordärtskockor 2 msk smör salt & peppar Färskostgremolata 1 kruka persilja 1 st citron 1 st vitlöksklyfta 3 msk rapsolja 200 g färskost salt & peppar Till servering 150 g sötmandel picklad rödlök krasse
Ingredienser 12 st skivor kalkonpastrami 500 g färskpotatis 2–3 msk rapsolja 100 g sockerärter salt 1 st salladshuvud, tex crispsallad eller romansallad 1 st grönt äpple 1 dl saltrostad blandning av frön och nötter (finns färdig i butik) ärtskott Pepparrotskräm
Marinera köttet i minst 24 timmar, vänd 2-3 gånger. Låt köttet ligga och vila 5-10 med en bit metallfolie över, temperaturen kommer då stiga ytterligare 2-3 grader. 5 st ancho- eller chipotle-chili3 1. 2-3 g. 5-10 med. 2-3 grader
Receptet hittade jag på IngelstaKalkons hemsida, har ändrat något. Till julbordet förra veckan gjorde jag en kalkon i ugn med en stuffing på Calvados och Äpplen
Stoppa fyllningen i kalkonen och snörp ihop lårbenen med steksnöre. Gnid in kalkonen med citronhalvan. Blanda smöret med salt, peppar och soja samt pensla kalkonen runt om
Kalkonen. Fyll KalkonenPenslakalkonen med soja, hönsbuljong/fond. Ta ut den och pensla lite då och då med kycklingfond samt ös över sky som kommer från kalkonen
Kommentarer
manuela-2
Supergott! Snåla ej med saltet. Använd termometer när du steker, vänd efter halva. Ös på mer vin om det torkar ut allt i pannan. Kan ha lite rödvinssky (överbliven marinad) under kalkonskivorna vid servering så de inte torkar ut. Perfekt festmat!
Logga in eller Registrera för att kommentera.