Rödtunga Walewska
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Rödtunga
  • 1 kg rödtunga
  • 0,75 dl torrt vitt vin
  • 2 dl fiskbuljong eller 1 msk fiskfond och 2 dl vatten
  • 1,5 msk smör eller hummersmör, gärna laktosfri
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl fiskspad
  • 1 dl vitt vin
  • 0,75 dl vispgrädde, gärna laktosfri
  • 2 äggulor
  • 75 g smör, gärna laktosfritt
  • citronsaft
  • salt
  • 1 sats potatismos med ägg
  • 1 liten kokt hummer i bitar eller skalade räkor
  • 150 g champinjoner, smörfrästa
  • 6-8 potatisar
  • 1-2 msk smör, gärna laktosfritt
  • vitpeppar
  • Rödtunga 1 kg rödtunga 0,75 dl torrt vitt vin ca 2 dl fiskbuljong eller 1 msk fiskfond och 2 dl vatten
  • Gratängsås1,5 msk smör eller hummersmör, gärna laktosfri 2 msk vetemjöl 3 dl fiskspad 1 dl vitt vin 0,75 dl vispgrädde, gärna laktosfri 2 äggulor 75 g smör, gärna laktosfritt citronsaft salt 1 sats potatismos med ägg
  • Garnering1 liten kokt hummer i bitar eller skalade räkor 150 g champinjoner, smörfrästa
  • Pommes duchesse6-8 potatisar 1-2 msk smör, gärna laktosfritt 2 äggulor salt vitpeppar

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.