På inköpslistan förutom det jag behövde till lunchen stod också “middag” vilket kanske var väl utmanande då hungern och jag själv gick hand i hand inne i affären men då en hög med sparris tittade ovarsamt på mig insåg jag att det var dags att ha lite fisk till middag igen
Låt fisken sjuda under lock påmedelsvag värme. Bre ut dem i botten på en traktörpanna. Vi använde oss av rödtunga, stora fina filéer, men vilken plattfisk som helst går att använda, bara filéerna är tillräckligt stora för att rulla ihop till en rullad med lite fyllning inuti
Jag går från varje träningspass med ett leende på läpparna och det känns som att man varit på fest. Ännu en gång har mat-Tina satt sina fotspår i mitt kök
Servera på en bädd av haricots vertes, sockerärtor eller någon annan grönsak, toppa med några kvistar persilja och ett gott hemgjort potatismos därtill
Smörj ett ugnsfast fat och lägg fiskfiléerna på det. Täck fatet med smörpapper eller folie. Rödtunga. Häll på vinet och så mycket fiskbuljong så det nätt och jämnt täcker fisken
Torka fisken torr med hushållspapper. Stek i olja och smör på hög värme i en stekpanna, ca 3 minuter på varje sida. Värm 1 dl olivolja, vitlök och chili i en kastrull, låt koka upp på hög värme tills vitlöken är lätt rostad. 4 rödtunga à 300g. 4 rödtunga à 300g olivolja, till stekning smör, till stekning 1 dl olivolja 8 klyftor vitlök, tunt skivade 8 chili, små torkade Salt, efter smak Peppar, efter smak 1 citron, klyftad
Fyll en spritspåsemed purén och spritsa ut vackra toppar på en smord plåt. Salta och peppra rödtunganpå båda sidorna, lägg på en liten klick smör och rulla ihop filéerna och lägg dem i en smord ugnssäker form
Servera med örtcrèmen. Rödtunga i paketPortioner. Gör 4 ark av aluminiumfolie och fördela grönsakerna och fisken på arken. Lägg dem på grillen i cirka 15 minuter
Lägg rödtungan bredvid på tallriken. Koka rödtungan försiktigt i lättsaltat vatten tills de är klara. Lägg i skalen från hummern och kräftorna och låt dessa koka med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.