God eftermiddagen denna mulna måndag. Hoppas ni har en bra dag hittills. Jag och ungarna har hållt oss inne hela dagen idag, det känns ruggigt och kallt ute tycker jag och blir inte alls sugen på att ta mig ut genom dörren något nämnvärt
Gör man det några gånger så är i alla fall mina fingrar ganska förtjockade ute i ändarna Brukar försöka prova med att strö över mjölet och ströbrödet …eller vända fisken med hjälp av två skedar
Vispa ihop äggen i en skål eller djup tallrik. Fördela salladsblad, remouldsås, brödskivor, spättafiléer och citronskivor på tallrikar och servera med en kall dansk öl
Har ni sett förresten att jag dragit igång en liten Julbordstips-serie på Facebook & Instagram där jag var eller varannan dag ända fram till jul tipsar er om fina julmatsrecept från bloggen
Äntligen finns det MSC märkt rödspätta. Detta är en enkel klassiker med smak av Danmark. Börja med att vända filéerna i vetemjölet sen i äggen och sist i ströbrödet ( du kan behöva fylla på med mjöl och ströbröd)
6 portioner Näringsinnehåll per portion Kolhydrater 2,6gProtein 20,2gFett 25,1gKalorier 322Du behöver 600g rödspättafilé 5 saltgurkor4 dl creme fraish 1 msk majonäs Salt, pepparSmör att steka i Gör så här 1
Krydda mjölet som rödspättan skall paneras i med salt, och vitpeppar. Remouladsås -Finhacka en hel burk picklesgrönsaker och blanda med finhackad kapris
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.