Skär löken i tunna skivor och fräs den i smör på svag värme i ca 10 minuter utan att den får färg. Tillsätt vinäger & honung, låt puttra i 4-5 minuter, tills den har antagit en tjock marmelad liknande konsistens
Ännu en god marmelad som jag fick av Erica. Passar utmärkt till grillat och även till ostar. Eller varför inte som en ätbar gåva nu när det vankas glöggmingel
Detta är ett middagstillbehör som inte ser mycket ut för världen men ack så gott. Man kan ha det till kötträtter och fågel eller rättare sagt till det mesta
Skala och skiva rödlöken och fräs den i olivolja på medelvärme i ca 10 minuter. Rör om då och då. Tillsätt vinäger, farinsocker och socker sjud samman i ca 40 minuter
Hur underbart är det inte när naturen äntliggen är vaken igen och allt växer så att det knakar. Jag bestämde mig för att i år vill jag ha min balkong full med ätbara växter och kryddor
Idag har jag gjort något som jag länge tänkt att jag ska göra. Jag har kokat rödlöksmarmelad. Har vid något tillfälle fått detta på restaurang till en god köttbit och tänkt att det kan ju inte vara svårt att göra
Skala och skiva rödlöken och fräs den i olivolja på medelvärme i ca 10 minuter. Rör om då och då. Tillsätt vinäger, farinsocker och socker sjud samman i ca 40 minuter
Min kreativa ådra börjar vakna till liv igen trots regn och rusk. Ser fram emot att skörda trädgårdens bär och frukter… Idag fick det dock bli ett gäng rödlökar som slukades och mixtrades med för att få till en god marmelad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.