Och till sist ta på varandra, vi behöver beröring för att må bra bra, så ge varandra en extra kram, en hand på axeln, ta upp ett barn i knät, håll handen med din äldre släkting, kyss din älskling, osv…
Fläskkotletter på italienskt vis – gör så här. Bryn kotletterna i olivolja och smör ca 1-2 min på varje sida. Häll över matlagningsgrädden, lägg på lock och bräsera (småkoka) ca 5 min. 4 person(er) Ingredienser 4 fläskkotletter, (500 g) 0,5 msk färsk salvia, hackad 2 krm grovmald svartpeppar 1 tsk salt 1 msk olivolja 1 msk smör 2 dl matlagningsgrädde 0,5 dl parmesanost, riven Tillbehör , smörslungad bladspenat, pressad potatis
Påskäggtill barnen ska fyllas, mat ska inhandlas, tvättid ska passas, en runda i träningsrummet är önskvärd och så ska jag försöka hinna lägga ut receptetpå supergott fröknäckebröd med lakrits som jag bakade i gårkväll
Smula brödet och stek det i fettet från stekta bacon – eller i smör och några droppar liquid smoke. Skär äpplet till trekanter och ställ äppelbiten i valnötscremen
Ha ner vatten och smörblandnigen i mjölet och rör ihop detta – enklast med en gaffel. Rör ihop rumsvarmt smör tillsammans med socker och sirap så att det blir fluffigt
Rör tills smeten tjocknar och blir grumligt vit. Om smeten stelnar och blir svår att jobba med kan man tillsätta lite vatten och värma över vattenbad för att få en rinnig smet igen
Vitello tonnato à la burk Den här klassiska italienska såsen ska egentligen serveras till kalvkött, men är god till mycket annat – framför allt när desperationen infinner sig
Det var många år sedan jag gjorde dessa gobitar, snickers, så kände att det var dags för det i år. Det spelar ingen roll hur många sån här bitar man gör, de är så goda att de försvinner snabbare än de flesta andra julgodisar
Gratinerade chips till är grädden på moset. Mitt fredagstips till er alltså. Jag fick för mig att jag skulle göra en variant på Tacos nämligen Tacosoppa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.