700 g rödingfilé, med skinn. Kantareller1 l kantareller, små fasta 2 klyftor vitlök, tunt skivade 125 g sockerärtor, delade på diagonalen 1 knippe dill 1 citron, i klyftor sesamfrön, rostade olja, att steka i
På med matolja på en plåt, vänd rödingfiléerna på plåten så de får olja runt om. Servera fisken med potatis med sås, salladen och toppa med riven pepparrot
Blanda medpepparroten och smaka av med salt. Vispa crème fraichen med lite rivet citronskal. Servera med varm kål smaksatt med lite skirat smör, persilja och salt
Röding blev det dagen till ära och sen hade pappa köpt med sig en tårta från Stigs. Den är verkligen suuuupergod och passar perfekt till röding men även till regnbåge eller lax
Kavla ut pajdegen på mjölat bakbord och klä en pajform med degen. ½ liter kantareller. Låt det hela få lite färg och putta sedan upp det mot kanterna av pannan för att få plats med att steka köttfärsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.