Rödingfilémed äpple, gurkaoch stenbitsrom. Servera fisken toppad medgurkaoch äpple. Smaka av såsen med kajennpeppar och red av med majsstärkelse utrörd i lite vatten
På med matolja på en plåt, vänd rödingfiléerna på plåten så de får olja runt om. Hacka löken fint, värm den med vinäger och vitt vin i en kastrull till en reduktion
Krydda rödingfiléernamed citronpeppar och stek dem på båda sidorna på medelhög värme. rödingfiléer. Skölj, skala och dela rot- och grönsakerna, tillaga dem i ugnen med lite rapsolja, salt och peppar
Skiva gurkan tunt, tunt, på mandolin eller med osthyvel, och läg ned i lagen. Njut gurkan till stek eller köttbullar t ex, eller varför inte toppa leverpastejmackan medgurkan
Rödingmed Grönsaksfräs. En kväll blev det röding till middag, fiskat just i fjälltrakterna häruppe. Fisken fick lite andra tillbehör än vad som brukar vara vanligt här i Jämtland, det blev grönsaker och sås medMedelhavssmaker till
Servera den grillade rödingenmed grillade morötter, grillade citroner, lime aioli och dill. Grillad röding är enkelt och tacksamt då det är en fet fisk som tar åt sig av de goda grillsmakerna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.