Rödbetshummus. 6 augusti 2015, 16. 17. Den här färgsprakande varianten på hummus bara smälter i munnen. Passar bra som tillbehör till det mesta, utmärkt till plockmat, vid sidan av grillen eller på mackan
Ingredienser Portioner. 3/4 dl 3 msk skalfria ljusa sesamfrön 1 msk vatten 1 tsk färskpressad citronjuice 2 msk fin olivolja 1/2 krm salt Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
While the cauliflower and onions are roasting, make the lemon tahini dressing. Add the tahini, water, lemon juice, garlic, cumin, cayenne, and salt to a blender
Blanda ner i hummusen tillsammans med tahini, spiskummin och olivolja. I helgen gjorde jag rödbetshummus till min son, eftersom han älskar rödbetor så mycket
Rödbetshummus. ca 250 g kokta och skalade rödbetorca 250 g kokta kikärtor0,75 dl tahini0,5 dl gräddfil2 vitlöksklyftor, pressade1 citron, zest och saft0,25 tsk salt3 tsk malen spiskummin0,5 dl olivoljaMixa allt till en så slät gucka som möjligt. 0,75 dl tahini
Tahini, eller sesamfrö pasta, är mycket populärt i matlagning i Mellanöstern och Medelhavet. Tahini har relativt höga nivåer av protein och kalcium vilket gör den populär i en vegansk och råkost matlagning, till exempel som en krämig dressing i sallader
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.