Rödbetsgratäng med chèvre & rosmarin
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 2 1 röster

Ingredienser

  • smör till formen
  • 18 potatisar
  • 16 rödbetor
  • 11 rödlök
  • 12 –3 vitlöksklyftor
  • 11 kruka rosmarin
  • 1170 gram chèvre
  • 1½ tsk salt
  • 12 krm malen svartpeppar
  • 14 –5 dl vispgrädde
  • 150 gram västerbottensost, rivenSå här gör du 50 minuter Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en gratängform, cirka 20 x 25 centimeter, med smör. Skala och skiva potatisen och rödbetorna. Skala och skiva löken. Skala och hacka vitlöken och rosmarinen. Varva lök, potatis, rödbetor och chèvre. Strö vitlöken, rosmarinen, salt och peppar mellan varven. Häll på grädden, strö på osten och sätt in mitt i ugnen i cirka 30 minuter, tills gratängen fått fin färg på ytan och potatisen och rödbetorna är mjuka. Grädda i ytterligare 10 minuter under aluminiumfolie. Spara recept Skriv ut Dela E-post Pinna Kommentera

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.