150 gram
västerbottensost, rivenSå här gör du 50 minuter Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en gratängform, cirka 20 x 25 centimeter, med smör. Skala och skiva potatisen och rödbetorna. Skala och skiva löken. Skala och hacka vitlöken och rosmarinen. Varva lök, potatis, rödbetor och chèvre. Strö vitlöken, rosmarinen, salt och peppar mellan varven. Häll på grädden, strö på osten och sätt in mitt i ugnen i cirka 30 minuter, tills gratängen fått fin färg på ytan och potatisen och rödbetorna är mjuka. Grädda i ytterligare 10 minuter under aluminiumfolie. Spara recept Skriv ut Dela E-post Pinna Kommentera
Till och med en före detta ädelostskeptiker som jag tyckte att det var supergott. Vi käkade den färggranna och smakrika gratängen med stekta bönbullar (se här)
Här en paj med lax, getost, rödbetor, honung och rosmarin. Till skulle jag servera en sallad med julstämning bestående av grönkål, valnötter, apelsin och granatäpple
Rödbetsbröd medchèvre & rosmarin – focaccialiknande rosa bröd fyllt med rivna färska rödbetor gratinerat med fransk getost samt strösslat med färsk rosmarin och flingsalt
(Kanske medan du gör & åter upp soppan) Stoppa sedan över i glasburken (den mycket rena glasburken eller hur), tag ett litet glas eller en ljuslyklta eller dyl
Toppa med ringlad honungstek de förkokta rödbetorna tills de fått en krispig yta. lägg upp rödbetorna med nötter på tallriken tillsammans med den grtinerade smörgåsenToppa allt med ringlad balsamicocréme samt ev ytterligare lite ringlad honung och flingsalt
Idag gick iväg och köpte en liten burk med soltorkade tomater och resten fanns redan hemma. Klicka i creme fraichen och häll i en skvätt grädde, smula ner lite rosmarin, låt sjuda någon minut
En jävulskt god och superenkel förrätt med sälta. Combon med det salta baconet mot den syrliga osten, med krispig sallad och fräsch dressing, en riktig höjdare
Den här rödbetsgratängen tycker jag nästan är godast som ensamrätt tillsammans med en sallad. Blanda tillsammans med spenat och fetaost i en ugnsfast form
Avsluta med att smula över fetaost, solrosfrön och sedan ett lager salt och peppar. Rödbetsgratäng. Vispa ihop ägg, vispgrädde, creme fraiche och en pressad vitlöksklyfta med kryddor
Kommentarer
manuela-2
Blev mkt lök
Logga in eller Registrera för att kommentera.