Krydda med salt och cayennepeppar. Servera med en god sallad. Prova att fylla en paprika. Det är så gott. Denna rätt blev helt vegetariskt/veganskt och jag tyckte det gick väldigt fort att göra den
Osten är en Kvibille ädelost, sedan ligger det en bit färsk fikon inflygen direkt ifrån Malta och detta binds samman med en droppe balsamvinäger ifrån Italien
Den här rödbetsgratängen tycker jag nästan är godast som ensamrätt tillsammans med en sallad. Blanda tillsammans med spenat och fetaost i en ugnsfast form
6 1 liten sötpotatis (1 st motsvarar ca 200 g) rapsolja (till pensling) 1 krm salt 1 dl valnötter 1 msk flytande honung (+ extra till servering) 100 ädelost färsk rosmarin Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Avsluta med att smula över fetaost, solrosfrön och sedan ett lager salt och peppar. Rödbetsgratäng. Vispa ihop ägg, vispgrädde, creme fraiche och en pressad vitlöksklyfta med kryddor
Det började med några idérecept från en kock som jag brukar träffa på Trädgårdsamatörernas möten. Sök MatSkap på Rödbetsgratäng Häftigare färg på en grönsaksgratäng är nog inte så lätt att hitta
Katarina Ekeström Knepet med den här rödbetsgratängen är att blanda potatis och rödbeta, och att skära rödbetan tunt så den blir lika mjuk som potatisen
Häll på glöggen och täck med plastfolie. Servera med fikon och mandlar. Skär osten i skivor. Lägg ost, russin, stjärnanis och lagerblad i en liten form
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.