1 msk
bakpulver eller bikarbonat 1 tsk salt1 dl grahamsmjöl2 dl havregryn5 dl vetemjöl100 g smör100 g rivna rödbetor3 dl mjölk eller filmjölk men går även med kesella
1 påse babyspenat 1 påse machesallad 2 st stora päron ( vi använde conference) 100 gram valnötter 50 gram hyvlad parmesanost 2 msk olivolja Saften av en citron Salt peppar Gör så här. 100 gram valnötter
Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och toppa med valfria frön eller nötter. Jag har länge tänkt att baka ett rödbetsbröd och nu har jag äntligen testat
Den jordiga karaktären från rödbetor ger detta färgstarka brödet det där lilla extra. Den röda färgen ger även brödet den visuella wow-faktorn vid servering
Som hade recept på sylt med mera. 1 pkt torr jäst 4 dl rågmjöl 5 dl vetemjöl 5 dl havregryn 2 kokta och mosade rödbetor blandade med lite olja och honung lite av det kokta vattnet
Tyvärr så blev inte det färdiga brödet rosa också och tyvärr så missade jag lite med brödstickan. Täck över med bakplåtspapper efter en liten stund så brödet inte bränns
Jag valde att ha röran i savoykålblad ihop med lite strimlade morötter och rödkål. Denna röra på valnötter och soltorkad tomat tycker jag blev väldigt god
Vänta medvalnötterna. Jag blandar först ut jästen med vattnet som ska vara ljummet. Denna gång tänkte jag vika in valnötterna istället för att blanda in dem och på så sätt hoppades jag att färgen på inanmätet skulle vara mer som förväntat
Blanda de hackade valnötternmed kokosnötsmjölet i en bunke. Det regnade ordentligt när jag kom hem från jobbetså jag började med att leta efter ett nytt recept som jag kunde testa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.