Det positiva med dom är att det är helt ekologiskt mjöl , helt utan tillsatser, bekämpningsmedel och konstgödsel och de tillsätter inte askorbinsyra i mjölet, just askorbinsyra har det diskuterats en del om på brödbloggar under våren
Jag bakade brödet med hel dinkel, solrosfrön och linfrön. Det är ett bröd med mycket hela korn i, ganska lite vanligt mjöl, och av någon anledning har jag inte bakat så mycket bröd av den typen
Ska prova dinkelmjöl nästa gång som ingick i originalreceptet. Rödbetsbrödmed chèvre & rosmarin – focaccialiknande rosa bröd fyllt med rivna färska rödbetor gratinerat med fransk getost samt strösslat med färsk rosmarin och flingsalt
Igår gräddade jag ett bröd gjort med mycket dinkel. Ett stort saftigt bröd som idag fick sällskap med salami när vi gjorde smörgåsar till skogsutflykten
Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och toppa med valfria frön eller nötter. Jag har länge tänkt att baka ett rödbetsbröd och nu har jag äntligen testat
Den jordiga karaktären från rödbetor ger detta färgstarka brödet det där lilla extra. Den röda färgen ger även brödet den visuella wow-faktorn vid servering
Forma degen till en boll och lägg den på en plåt med bakblåtspapper. Nagga varje bit med en gaffel och grädda sedan i ugnen i ca 15 minuter tills brödet fått en fin färg. 1 msk bakpulver eller bikarbonat 1 tsk salt1 dl grahamsmjöl2 dl havregryn5 dl vetemjöl100 g smör100 g rivna rödbetor3 dl mjölk eller filmjölk men går även med kesella
Som hade recept på sylt med mera. 1 pkt torr jäst 4 dl rågmjöl 5 dl vetemjöl 5 dl havregryn 2 kokta och mosade rödbetor blandade med lite olja och honung lite av det kokta vattnet
Tyvärr så blev inte det färdiga brödet rosa också och tyvärr så missade jag lite med brödstickan. Täck över med bakplåtspapper efter en liten stund så brödet inte bränns
½ paket jäst 6 dl ljummet vatten ½ dl olivolja 2 krm havssalt 1 stor morot 1 msk akaciahonung 15 dl siktat dinkelmjöl 1 dl blandade frön eller nötter t ex pumpafrön, solrosfrön och valnötter Sätt ugnen på 175°. 15 dl siktat dinkelmjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.