Smakkombinationen är supergod med råa ingredienser och minst lika god med kokta rödbetor. Om man vill göra mer av dem än bara koka och äta med smör, och eventuellt lite salt, så kan man göra en ljumen rödbetssallad med äpple och pepparrot
Skär rödbetorna i bitar. Krydda med salt och peppar. Strö över pepparrot och persilja. Koka rödbetornamed skalet på i vatten tils de är mjuka, 20-30 min. 1 kg färska rödbetor. 2 msk riven pepparrot
Skär rödbetorna i bitar. Krydda med salt och peppar. Strö över pepparrot och persilja. Koka rödbetornamed skalet på i vatten tills de är mjuka, 20-30 min. 2 msk riven pepparrot
Smält smöret i en stekpanna på medelvärme, lägg i rödbetorna och låt de bryna ordentligt, salta och peppra, lägg pepparroten och salladslöken vänd försiktigt
Tillsätt den till det smälta smöret och låt stå och puttra på medelvärme tills smöret och pepparroten fått en fin ljusbrun färg, rör då och då och passa noga så att det inte bränns
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.