Blev inspirerad av Tove att göra saft och gelé av våra röda vinbär i år. Röd vinbärssaft. 1 L knappt mogna röda vinbär. ca 1 kg röda vinbär, hela klasar går bra. 2 dl röda vinbär. 1 L knappt mogna röda vinbär. 2 dl röda vinbär
2 l vinbär. 17 dl vatten. 16 dl strösocker. 11 krm natriumbensoat. 12 l vinbär behöver inte repas 7 dl vatten 6 dl strösocker per liter avrunnen saft 1 krm natriumbensoat per liter saft Det här behövs
)Jag älskar saft gjord i saftmaja, men när jag hade min vinbärsdag så fick jag så pass lite röda vinbär över så att det var smidigare att göra saft på det här sättet med min nya saft/bär-sil, som Isak byggde ihop åt mig
Ingredienser1 liter röda vinbär1 dl vattenca 8-9 dl socker per avrunnen liter saftKoka bär och vatten i ca 10 min, pressa bären mot kanten för att få ut så mycket saft som möjligt. 1 liter röda vinbär
En enkel kaka med röda vinbär. Mera röda vinbär. som går att baka i långpanna eller mindre ugnsform. Andra bär som hallon, svarta vinbär och krusbär blir också gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.