Koka upp hallon,vatten, röda vinbär honung/socker. Jag längtar efter att sitta ute och grilla och dricka gott sent in på småtimmarna, gå barfota och ha sand mellan tårna
Och så toppade jag med jordnötssmör, jordnötter ochröda vinbär. Röda vinbär. Vi börjar med en helt fantastiskt enkel, och lika fantastiskt god, frukost
//Matilda Smulpajskladdkaka med vaniljkräm ochröda vinbär. Jag använde röda vinbär från min egna vinbärsbuske som bara dignar av röda bär i år, men förstås går det lika bra med ditt favoritbär
Mitt enda bidrag för att göra fudgen lite nyttigare är att pytsa i lite flisad mandel och frystorkade röda vinbär, som ger lite friskhet mitt i det söta
Nu när det är bärsäsong är det läge att safta och sylta. Här hemma går det inte så mycket saft så därför passade jag på att koka en variant med lite mindre socker och denna läskande dryck passar väldigt bra som måltidsdryck
Kaka200 g smör 255 g strösocker [3 dl] 4 ägg 1,5 tsk vaniljpaste (eller 3 tsk vaniljsocker) 200 g mandelmjöl (eller 5 dl havremjöl, eller hälften av varje) [4 dl] 120 g vetemjöl (eller 100 g/1,5 dl durramjöl för glutenfri) [2 dl] 0,25 tsk salt ca 300 g röda vinbär, färska eller frysta och otinade [4–5 dl]
skär smör i kuber och blanda ihop med vetemjöl, äggula och socker hastigt i en bunke till en pajdeg. Slå in i plast och ställ in i kylen i en halvtimme
Ett härligt recept från boken "GI-gourmet" av Ola Lauritzon och Ulrika Davidsson. Riktigt somrigt (jag vet sommaren börjar vara över men det kommer ju fler sådana) och extragott med ett glas rosévin till
Len Kolasemifreddo med Sötsyrliga Röda Vinbär. Kokossockret ger en väldigt behaglig sötma för de som inte tycker om det sötsliskiga men ändå uppskattar det nötriga och knäckiga nyanserna hos kola
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.