Jag lagade en gryta med ytterfilé i kokosmjölk med rödcurrypasta. Rör i den rödacurrypastan. 2 msk rödcurrypasta. 2 hönsbuljongtärningar 2 msk rödcurrypasta
Häll ner kokkosmjölken i stekpannan och smaka av med scharlottenlökfond, currypasta salt och peppar. 1 röd lök. 1-3 tsk rödcurrypasta. 1 röd lök. 1-3 tsk rödcurrypasta
Jag brukar alltid börja med att fräsa kycklingen ihop med hackad vitlök och hackad chilipeppar och någon tesked rödcurrypasta sedan tar jag upp kycklingen och wokar grönsakerna, några i taget (sockerärtor och haricot verts läggs i allra sist)
En enkel kycklinggryta med smak av kokosmjölk, rödcurrypasta och lime. ½ rödlök. Mängden currypasta beroende på hur stark mat man vill ha så klart så denna gryta går att göra väldigt mild i smaken om man önskar det
I receptet skulle det vara ½ tsk rödcurrypasta. ½ dl ströbröd. Det är inte jätteofta i gör mat hemma med currypasta och jag kände att det var helt onödigt att köpa en burk med något som man bara ska ha ett uns av
En annan poulär rätt är wokat kött och grönsaker med rödcurrypasta. Röd curry/Gaeng Phed är het och kryddig (gaeng betyder curry och phed kryddig) och baseras på torkad (ibland färsk) röd chili, och är nog den mest kända och populära thaicurryn
Tillsätt creme fraiche, mjölk och rödcurrypasta och rör om. 2 tsk rödcurrypasta. 2 tsk rödcurrypasta. Jag tycker inte att det lagas så mycket med kalkon här i Sverige – eller har jag fel
Värm oljan i panna och fräs rödcurrypasta, sojastrimlor, färsk lök/purjolök och majs. Byt ut majsen mot exempelvis en röd paprika eller annan grönsak för variation
Vispa ihop kokosmjölken och den rödacurrypastan i en skål och häll sedan blandningen över laxen. Rätten för tankarna till asien i och med smaker av röd curry och kokosmjölk
När kycklingen börjar bli genomstekt, tillsätt currypastan och låt den fräsa med i nån minut. Är två burkar, den ena med röd curry pasta och den andra med grön curry pasta
Jag har bara en rödvinbärsbuske och den är ännu rätt så liten men jag fick iallafall ihop 1 liter när jag plockade häromdagen så det fick bli lite gelé av det. Ingredienser1 liter röda vinbär1 dl vattenca 8-9 dl socker per avrunnen liter saftKoka bär och vatten i ca 10 min, pressa bären mot kanten för att få ut så mycket saft som möjligt. 1 liter röda vinbär
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.