Häromkvällen så mixade jag ihop en favorit hos oss men som vi inte gjort på ett tag. Fiskbiffar. Denna gång på lax och torsk och alltid med lite sesamolja och vitlök som smaksättning
Till slut kallade vi den för Kellysåsen och ett tag efter att han stängt sin restaurang så gjorde vi den själva hemma i parti och minut, så mycket så att vi till slut tröttnade lite grann på den
Om man inte gillar rått kött får man gissa, leta upp någon annan som gillar det. Klassisk svenskt, som vi ju alla vet, inte minst vet IKEA det, inte var och en sak för sig, men kombinationen är ju väldigt svensk
Blir det torra partier får man pensla på lite mer. 400 gram lövbiff i strimlor1 gul lök i tunna skivor200 g färska champinjoner i skivorsmör att steka i2 msk tomatpuré2 msk dijonsenap1 tsk salt1,5 krm svartpeppar2 dl vattenBryn köttet i stekpanna och lägg över i gryta
Finns det mörkare partier kvar är det läge att blanda lite till. Jag måste ju erkänna att fransk potatissallad med rådjursbiffar och kryddsmör är den rätt jag sett fram emot mest sedan jag fick reda på vad matkassen skulle innehålla
Oftast är pålägget rått, men vanligt är dock även inlagt, grillat, kokt, ångkokt eller kanske stekt som till exempel tamagoyaki, även kallat dashimaki, som är en typ av omelett, ibland smaksatt med fisk
En del av vårt valfria tilltugg ser ni på bilden, det blev kokta pantofflor för Håkan medan Anki valde blomkål, resten av tillbehören i form av grönsaker i både kokt och rått tillstånd står kvar på matbordet - helt ofotograferade -och väntar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.