11½ msk
smör 2 gula lökar, skalade och hackade 1 tsk paprikapulver 3/4 kg potatis, skalad och tärnad 2½ dl buljong 2 dl crème fraiche, 34% 1 msk mjöl ½ tsk saltFräs den hackade löken i smöret. Tillsätt paprikapulver, potatistärningar och buljongen och låt koka 10 minuter under lock. Blanda crème fraiche med mjöl och tillsätt, koka sen tills potatisen är mjuk. Smaka av med salt. Snabbvarianten är att använda tärnad potatis på glasburk.
För precis som med rösti så är det riven potatis man använder tillsammans med morot och ägg. Dagens måltid är ett riktigt höjdartips om vi får säga det själva, det är så otroligt lätt att göra och blir så gott med fåtalet ingredienser, så det är baske oss snudd på genialiskt
Hacka löken och blanda medpotatisen. Smöra en ugnsform och häll i potatisen. Häll det över potatisen. 800 g potatis. 1800 g potatis 1 gul lök 2 askar cantadouost basilika och vitlök, á 125 g 1 vitlöksklyfta ( kan uteslutas) 3 dl grädde 2 dl mjölk 3 tomater 1/2 köttbuljongtärning Riven ost Salt PepparSkala och skiva potatisen
Täck potatisenmed vatten. lite matfett till att smöra formen med. Jag läser ganska många amerikanska matbloggar och har märkt att gratinerat potatismos verkar vara ett ganska vanligt tillbehör där borta
Häll av vattnet och krydda med kryddorna och oljan. 6 potatisar. 16 potatisar 1 tsk grillkrydda 1 tsk oregano 1 msk matolja Ev lite salt ½ dl ströbrödSkär potatisen i tjockare klyftor och koka dem i 4 minuter
Koka upp crèmefraiche, mjölk och grädde och pressa i vitlöken. Skala och skiva potatis och lök. Varva i en form och krydda med salt och peppar mellan varven
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.