Råstuvad potatis med crème fraiche
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1½ msk smör
  • 12 gula lökar, skalade och hackade
  • 11 tsk paprikapulver
  • 13/4 kg potatis, skalad och tärnad
  • 12½ dl buljong
  • 12 dl crème fraiche, 34%
  • 11 msk mjöl
  • 1½ tsk salt
  • 11½ msk smör 2 gula lökar, skalade och hackade 1 tsk paprikapulver 3/4 kg potatis, skalad och tärnad 2½ dl buljong 2 dl crème fraiche, 34% 1 msk mjöl ½ tsk saltFräs den hackade löken i smöret. Tillsätt paprikapulver, potatistärningar och buljongen och låt koka 10 minuter under lock. Blanda crème fraiche med mjöl och tillsätt, koka sen tills potatisen är mjuk. Smaka av med salt. Snabbvarianten är att använda tärnad potatis på glasburk.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.