Boken heter "lättlagat och kalasgott, Lax & Kyckling" skriven av Kristina Eriksson och Anna Clarén. Den rökta smaken från fläsket tillsammans med kryddorna och den krämiga såsen gifte sig riktigt bra
Smält smöret i en stor stekpanna och forma den rivna potatisen till lagom stora "rårakor". Lägg upp rårakan på en tallrik och garnera med skivor av rökt lax, citronklyfta, dill och crème fraiche smaksatt med pepparrot
Sautera den skalade vitlöksklyftan hel i en panna med olivoljan. Skär den rökta laxen i småbitar. Koka pastan i rikligt med salt vatten tills den är al dente
Blanda ihop samtliga ingredienser och smaka av med nymalen vitpeppar samt lite cayennepeppar. Blanda ihop alla grönsakerna och krydda med salt och peppar samt lite olivolja och vinäger
Forma löjrom och smetana till ägg och lägg på rårakorna. Toppa med dill, gräslök och citron. 11 dl smetana. 1Tillbehör200 g löjrom 1 rödlök, finhackad 1 dl smetana Dill Gräslök, finhackad CitronklyftorRåraka
Till laxen blev det tzatziki och ugnsgrillade grönsaker, alla mina älskade medelhavssmaker. Krydda med valfri rubbing, salt och peppar och låt gärna stå i kylen några timmar
Lägg upp lax, ailoli, sallad, bröd och gremolata på tallrikar. En enkel och snabblagad förrätt som blir extra god med gremolatan, perfekt att göra till många
Gnid in laxfilén med ex. Rökta räkor. Varmrökt lax. Räkna då med 15-20 minuters tillagningstid, beroende på temperatur. Tillaga laxen ca 50-60 minuter, fyll på med mer kol och rökspån om det behövs
Innan rökningen torkade jag av fisken med hushållspapper och pepprade. Jag tror att jag har gett Er recept på tidigare på rökt lax, nu kommer ett nytt uppdaterat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.