Späd med mjölk och koka upp under omrörning. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Tillsätt mjöl och mjölk, och värm under omrörning tills smeten släpper kastrullens kant
Smaka av med salt och peppar. 1300 g räkor med skal. 1salt och peppar. 14 st kokta potatisar 300 g räkor med skal 2 msk majonnäs 1 msk hackad dill 1 msk skuren gräslök 1 tsk pressad citronsaft salt och pepparDela potatisarna på mitten och skär av en liten bit undertill så att de står stadigt. 1Skala och grovhacka räkorna. 1Blanda med majonnäs, dill, gräslök och citronsaft
Toppa chipsen med crème fraiche, löjrom, rödlök och dillvippor. Skala och finhacka rödlök. Toppa chipsen med crème fraiche, löjrom, rödlök och dillvippor
Stek rårakorna bruna och frasiga. Servera med en klick röd rom, hackad rödlök och crème fraiche. Om smeten blir för fast så att den inte flyter ut vid stekningen – späd med några droppar vatten
Till den så blev det en klassiskt smörstekt toast med lite löjrom, cremefraicheoch lök. Och under tiden soppan är på väg att bli klar så steker du några toaster i smör och kryddar dem med lite havssalt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.