Som två stolta soldater i givakt, så står de nu där på bordet i sina vackert röda uniformer. Årets bärssaft blev gjord på röda krusbär med ett uns av vanilj och med recept inspiration från Monica Eisenmans blogg
)Krusbärssaft med röda krusbärca 3,5 l färdig saft2 kg röda krusbär2 liter vatten1 liten tsk rent vaniljpulverett knappt kg strösockerSkölj bären och lägg dem i en kastrull tillsammans med vaniljpulvret
Det är så smart och enkelt och det finns ingen ursäkt i världen att köpa smakfattig lingonsylt med massa stabiliseringsmedel och snusk när man kan göra själv på någon minut
Varva bär och socker i saftmajans silkorg. Lägg i myntakvistarna. Häll vatten i kokkärlet, ca 3 1/2 liter och sätt samman saftmajan enligt instruktionerna
Rabarbersylt med kardemumma – ljuvlig smak av sommar Rårörd rabarbersaft Ingredienser Cirka 3 ½ liter 3 kg rabarber 4 citroner 3 liter kallt vatten 500 g (5,5 dl strösocker per liter avrunnen saft
Rårörd rabarbersaft är nog den godaste saften. Perfekt om man har mycket rabarber och det hade Martins mamma som ringde i veckan och frågade om jag ville ha
Idag gick Wilma sin sista dag på förskolan för sommaren. Jag brukar alltid ge fröknarna något litet när det är dax för lov och denna gången blev det saft
Rårörd Lingondricka. December månad är helt underbar. Bara uppladning inför julen och allt är så mysigt. Dock hade det varit ännu bättre med lite snö, men den kommer väl får vi hoppas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.